Opi Japania helposti ja nopeasti!

Campaign 2 - Banner 1

torstai 8. marraskuuta 2007

Jokelan tragedia

Tieto Jokelan koulun tragediasta tavoitti myös minut Japanissa. Japanin tv:ssä kerrottiin tapahtumien kulusta ja täällä näyttää olevan tapana esittää asiat hyvin suoraan, joten tekijän omatekemät video ym. materiaalit ovat olleet esillä pitkin päivää. Elämme nykyään maailmassa, jossa toisen maanosan tapahtumat välittyvät hetkessä eri puolille maailmaa. Kotimaan tapahtumat koskettavat minua, vaikka en enää asukaan Suomessa.

Jos haluaa ymmärtää tapahtumia, tulee minulle ensin mieleen se, kuinka ensiarvoisen tärkeä hengellinen maailmankatsomus on ihmisen elämässä. Jos ihminen näkee elämän vain yksipuolisesti materialistisesta näkökulmasta, jää elämän todellinen tarkoitus ymmärtämättä. Esim. sellaisille tunteille kuin rakkaus tai myötätunto ei tule koskaan selvyyttä. Tilalle tulee yksipuolisesti egon filosofia, jossa rakkauden sijaan viha täyttää mielen. Kun ihminen alkaa eristäytyä muista ihmisistä ja lopettaa antamasta rakkautta toisille ihmisille, niin hän alkaa tuntea vihaa toisia ihmisiä, yhteiskuntaa, valtiota ja lopulta koko maailmaa kohtaan. Hän tuntee näin, koska hän tuntee että muut ihmiset ja koko maailma vain hyljeksivät ja yrittävät kontrolloida häntä. Henkilö ei kuitenkaan huomaa kahta tärkeää asiaa.

Ensiksikin hän ei huomaa sitä, että hän on omalla ajattelullaan ja käytöksellään saanut aikaan eristäymisensä ja yksinäisyyden tunteensa. Vaikka jotkut ovatkin saattaneet joskus loukata häntä sanoillaan tai teoillaan, niin ihminen käyttää näitäkin vain motiiveinaan oman vääristyneen egonsa oikeellisuuden tunnustamiseen. Toiseksi hän ei huomaa että huolimatta siitä, että hän ei anna toisille ihmisille rakkautta, hän itse on saanut elämässään toisilta ihmisiltä paljon rakkautta ja että elämää ylipäätään ylläpitää jokin suurempi voima joka sallii elämän olemassaolon.

Vika ei siis tietenkään ole toisissa ihmisissä, vaan henkilössä itsessään, joka omasta tahdostaan eristäytyy luomalla ympärilleen muurin, jonka suojaan hän itsensä muilta sulkee. Tästä syystä on turha syyllistää asioissa muita osapuolia kuin tekijä itsensä sekä hänen elämän filosofiansa ne kohdat, joissa ajaudutaan ilmiselvästi pois inhimillisyyden eli rakkauden ja myötätunnon tieltä.

Toki kaikki ihmiset tekevät elämässään virheitä ja niin yhteiskunnassa kuin koko maailmassa on paljon vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta. Pitäisi kuitenkin huomata että kaiken puutteen keskellä ja vääryyden ympärillä on valtavasti mahdollisuuksia kehittää asioita parempaan, idealistisempaan suuntaan. Lisäksi jos huomataan, että elämässä on syvällisempi henkinen alkuperä, voidaan nähdä, että olemme kaikki syntyneet maailmaan tarkoituksena luoda hyvää ja antaa toisille rakkautta. Vaikka jokainen ihminen on ihmimillinen olento ja tekee elämässään lukemattomia virheitä, niin ihmisellä on kyky itsetutkisteluun, jonka avulla hän voi huomata elämässään tekemiään vääryyksiä ja parantaa ajatteluun.

Lyhyen perehtymisen jälkeen asioiden kulkuun ja tekijän itsensä esille tuomiin motiiveihin, voidaan huomata, että tekijä on omaksunut itselleen historiasta tunnetun ideologian luonnonvalinnasta, jonka Darwin kehitti elinaikanaan noin pari vuosisataa sitten.

Darwinismissa on tunnusomaista pitää totuutena sitä, että maailma on kehittynyt aivan sattumanvaraisesti ja ihminen on vain yksi elävä olento muiden elävien olentojen joukossa. Luonnonvalinnan katsotaan säätelevän kaikkea elämää. Siksi katsotaan, että lopulta vain kaikista älykkäimmät ja vahvimmat yksilöt ovat tärkeitä yksilöitä, kun taas heikkoälyiset ja fyysisesti heikommat yksilöt ovat alempiarvoisia sekä ikäänkuin jarruna luonnonvalinnan kehittymisen kannalta.

Kun henkilö alkaa omaksumaan itselleen luonnonvalinnan elämän filosofiakseen, voidaan nähdä minkälaisen vaikutuksen se saa ihmisissä aikaan. Tällainen filosofia, jonka piiriin myös nykytiede on kehittynyt eristämällä materian ja hengen toisistaan, on viimeisten parin vuosisadan ajan näyttänyt ihmiskunnalle, että väärän elämän filosofian omaksuminen aiheuttaa aina suuren tragedian. Mm. Hitlerin ja Nietzschen elämä ovat esimerkkejä mihin tällainen ajattelu lopulta johtaa. Ehkä nyt Suomessa on myös todistettu pienemmässä mittasuhteessa tämän filosofian vaarallisuus.

Ei kommentteja: